Пропозиції та новини

У цьому розділі зібрана інформація про всі актуальні пропозиції, новини, фото- і відеозвіти з проведених заходів.

10 Sep 2022

Вітаємо із Днем Українського Кіно!

З 1996 року День Українского Кіно відзначається у другу суботу вересня.

Але його історія починається сотнею років раніше - у 1896 році у Харкові режисер Альфред Федецький зняв кілька хронік.

У 1928 році розпочала роботу Київська Кінофабрика, що згодом стане Кіностудією Олександра Довженка, альма матер багатьох шедеврів світового кіно.

Українські кінематографісти підкорили серця всієї планети. Режисери Дзига Вертов, Олександр Довженко, Сергій Параджанов ще за життя визнані класиками кіномистецтва, а українські актори Богдан Ступка, Іван Миколайчук, Леонід Биков, Ада Роговцева завоювали безліч світових кінонагород.

Нове покоління українського кіно - Олег Сенцов, Ахтем Сейтаблаєв, Сергій Лозниця, Ірина Цілик, Віталій Запорожченко, Наталка Ворожбит та багато інших - розповідають світові про Україну, відкриваючи її з різних сторін.

Готель Mercure Kyiv Congress також причетний до цього свята. Ми знаходимось дуже близько від легендарної студії Довженка, тому в дизайні використано безліч кіноакцентів та артефактів - справжні кінопрожектори у зоні лобі, постійно діюча виставка робіт київської художниці Олесі Дідик на тему українских кінокласиків, колосальна фігура "Людина з кінокамерою", що зустрічає гостей на рецепції, багато інших цікавинок.

Вітаємо всіх причетних із Днем Українського Кіно!

Нових шедеврів, світового визнання та Перемоги!

Готель Mercure Kyiv Congress
Вул. В. Гетьмана, 6
(044) 205 35 20
(067) 223 68 18